Tábor 2014 - Za tajomstvom Tribunju

01.09.2013 16:47

Odborový zväz zamestnancov železníc Bratislava - 

a jeho prvý prímorský tábor 29. 6.  –  8. 7. 2014

Tribunj  - je pôvodne rybárska obec, v ktorej dnes žile približne 1400 obyvateľov. Je vystavaná neďaleko mesta Vodice a jej najstaršie centrum leží na ostrovčeku, na ktorom bola v 15. storočí založená. Časom sa obec rozširovala aj na pevninu, s ktorou je spojená kamenným mostom.

Prvý raz je obec popisovaná v roku 1463 pod názvom Tribohunj. Miesto na ostrove mení svoje meno z Trebić, Trebiste, Trebunj, Tribohunj, Tribohum, Trebocconi (benátsky znamená tri kusy) až na dnešné Tribunj. Je tiež možné, že názov obce je odvodený od mena boha Slnka pohanských Chorvátov, alebo zo slovanského slova "miesto, kde sa obetuje".

Začiatkom 20. storočia boli odkryté pozostatky obranných múrov pevnosti Jurjevgrad, ktoré boli vystavané počas benátskej vlády na obranu proti Turkom. Kostol sv. Mikuláša z 15. stor. s cintorínom se nachádza nad obcou na kopci, kde pôvodne stála pevnosť Jurjevgrad. Farský kostol je zasvätený Nanebovzatiu P. Márie (Velika Gospa) a bol postavený v roku 1883.

PREČO PRÁVE V TRIBUNJI?

Náš tábor sa uskutoční po prvý raz v zahraničí. Po výborných skúsenostiach zo 7-mych rokov dovolenky u pána Stipaničeva, s výbornou = suverénne najlepšou kuchyňou a nielen v Tribunji, s perfektným ubytovaním – kde deti budú ubytované v apartmánoch 2 až 5 lôžkových tak, že v izbe budú najviac 2 deti a apartmány sú vybavené klimatizáciou, televíziou a balkónom, sme sa rozhodli usporiadať náš prvý prímorský tábor 2014 práve tu, u p. Igora Stipaničeva a to aj napriek trochu vyššej cene, ktorá ale PLNE ZODPOVEDÁ poskytnutým službám! Vybavenie a prostredie približujú fotografie.

Ponukový list pre 43 detí zamestnancov železníc a ich priateľov  je v prílohe.

Keďže 98% nákladov na dopravu uhradí OZZŽ, deti členov spĺňajúcich podmienky účasti budú mať prednosť.                             

Konoba Tič = rodinná reštaurácia             Ubytovanie - apartmány Nedjeljko                 

I. Stipaničeva pre 49 osôb                                                                                   

 Dolu aparmány Zdravko - v oboch budeme všetci ubytovaní.

          

                                                Výhľad na Kalváriu z 1. poschodia apartmánu

                                                Nedjeljko

Pohľad z pláže na more, kde budeme plniť náš táborový program 2014.

Reštaurácia patriaca apartmánom priamo pri ubytovaní je skutočne rodinného typu a celá rodina Stipaničevova doslova žije s účastníkmi.

Perfektá strava zahŕňa naše stredoeurópske jedlá, jedlá z cestovín i plody mora. Pre tábor máme vypracovaný a dohodnutý náš stredoeurópsky jedálny lístok tak, aby žiaden účastník nemohol povedať, že mu nechutilo alebo je hladný!

Program bude zameraný tak, aby deti prostredníctvom celo táborovej hry, ktorej úseky sa budú odohrávať pri mori, ktoré je označované ako jedno z najčistejších na Jadrane a klíma je vhodná aj pre deti a i nad mestom na Kalvárii, aby spoznali niečo z histórie tejto maličkej, ale v súčasnosti krásnej obce s nádherným prístavom pre morské jachty s neopakovateľnou atmosférou pre vnútrozemcov...

Ponuku a program tábora 2014 vrátane prihlášky nájdete v oddiele TERMÍNY TÁBOROV

—————

Späť


Kontakt

Ing. Zdeněk Friedrich

Privat: Jiráskova 15, 917 02 Trnava

0903 949 584
0904 208650
Práca: Dôchodca
917 02 Trnava